+ 36 30 555 4012 info@ametisztoptika.hu

Kérdezzen!

Amennyiben további kérdései vannak, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Hívjon!

+36 30 555 4012

Email

info@ametisztoptika.hu

Cím: Ametiszt Optika

1126 Budapest Böszörményi út 44-46. félemelet 3. 19-es kapucsengő

Online időpontfoglalás: www.ametisztoptika.hu

 

Nyitva tartás

Hétfő – Péntek: 10 – 18
Hétvégén zárva

Kérjen időpontot!

Németh Roberta vagyok diplomás optometrista. 22 éve végzek polatesztes látásvizsgálatot. Az elmúlt időszakban több ezer ügyfél vizsgálata és panaszai alapján elmondhatom, hogy a polatesztes vizsgálat ma már nem luxus, hanem egy igen fontos alapvizsgálat kellene hogy legyen mindenki számára. Ezt azért merem így kijelenteni, mert tapasztalataim alapján valamilyen problémát az emberek nagy részénél okoz a rejtett kancsalság.

Ez veleszületett, sokszor generációkon keresztül megjelenő, és csak azért nem okoz mindenkinél panaszt aktuálisan, mert még jól tudnak kompenzálni. A kompenzálás azonban egyéb, más jellegű problémákhoz is vezethethet. A polatesztes vizsgálat igazából egy szűrővizsgálat kellene legyen azért, hogy időben kiderüljön, hogy később számíthatunk-e bármilyen, a túlzott kompenzálás miatt fellépő problémára? Ugye Ön is szeretné tudni?

Van a családban fejfájós, migrénes?

A rejtett kancsalság egyik legfőbb tünete a fejfájás és/vagy a migrén. Ez a fajta fájdalom sokszor gyógyszerek hatására sem múlik el, vagy csak akkor, ha idejében beveszik azt. A gyógyszer szedése azonban csak tüneti kezelés, az okot nem szünteti meg. Ön élete végéig szeretne gyógyszert szedni?

Digitális eszközzel dolgozik és estére elfárad?

Az órákig tartó közelre nézés természetellenes és túlterheli a szemizmokat. Ez fokozott munkát jelent azoknak, akik egyébként rejtett kancsalok. Könnyítse meg a munkáját!

Fokozatosan kialakult kettős látása van?

A nagyfokú rejtett kancsalság egy idő után akkora terhet ró a vegetatív idegrendszerre, hogy az agy már nem engedi kompenzálni a két szem képét, így kialakul a kettős látás.

Koncentrálási problémái vannak?

Ha a rejtett kancsalság miatt a vegetatív idegrendszer túl van terhelve, akkor nem marad elég energia a mindennapi feladatok pontos elvégzésére. Ez hibázásra adhat okot!

A gyereknek tanulási problémái vannak?

A tanulási problémák hátterében nagyon sokszor az áll, hogy a gyerek nem lát megfelelően, még akkor sem, ha a két szeme külön-külön jól lát. Az még nem jelenti azt, hogy a kettőt együtt is tudja használni. Könnyítse meg a tanulást!